SCM music player

Sunday, 15 October 2017

Cara Beli Ticket Online di TBS

Assalamualaikum...

Hari ini rasa nak buat entry pasal tiket sebab tadi Eynara pergi hantar adik kat TBS nak balik Melaka tapi part beratur dia panjang yang amat la weh. Maklumlah cuti perayaan. Kalau beli last minit memang orang kata doa ada rezeki je la.

Memandangkan ramai dah ada smartphone sekarang apa kata guna kemudahan beli online je. Senang, cepat, jimat masa dan yang penting tak menyumpah-numpah pekerja TBS tu buat kerja lambat. Lagi kalau perut lapar gila, sabar gila jela. And kita pun senangkan urusan depa.

 So here it is:-

1) Layari laman web rasmi TBS, tekan je link Eynara bagi ni >>> https://eticketing.tbsbts.com.my/ctsonline/Account/LogOn

2) Bagi first time user, awak kena sign up dulu ye. Yang dah ada proceed je log in macam biasa.

Nanti keluar macam ini, isi form dia macam biasa.


Lepas log in, keluar macam ni.


Pilih nak naik bas mana and masa serta bayaran dia

Pilih seat yang mana korang nak duduk



Then proceed to payment, isi details and bayar guna kad tu. 
Insyaallah selamat.


Dah settle semua korang just pergi kaunter untuk redeem atau exchange the ticket perjalanan yang sah je.

 Kalau tak save pun tak pe, tunjukkan email pengesahan di email tu dekat kaunter 

Then, settle !

Selamat mencuba guys!

Cara Beli Ticket Online di TBS